Mens lokket ved at være kvartbacken, der kommanderer deres hold til sejr, er lokkende for mange vordende gridiron-krigere, Riverdale Country School junior Shira Mandelcis fandt en særlig magt, der vendte tilbage. Det er i det øjeblik, da bolden er i luften, og en mur af blokkere styrker en vej for Mandelsier at gøre et spilskiftende afkast, at ingen kan ignorere hendes plads som den ensomme pige på fodboldbanen.

“Det er denne følelse af alles øjne, der ser på dig, og det er en af de få gange som en pige, der spiller fodbold, hvor din tilstedeværelse og din indflydelse ikke kan ignoreres,” fortalte han. “Ingen kunne bare skubbe mig på sidelinjen, og det var endnu bedre, fordi mine holdkammerater så mig og respekterede mig, fordi jeg returnerede min første punt tilbage til et strejf på mit første forsøg (i syvende klasse). Jeg var over månen, fordi folk endelig kendte mit navn, og jeg fandt måder at foretage en ændring i et miljø, der ikke var designet til, at jeg kunne få succes.”

For de fleste spillere på Riverdale Country Schools No-cut kontakt privat skole fodboldhold, alt hvad de skulle gøre var at dukke op og modtage en plads på holdet. Mandel, der er opført som en cornerback og bred modtager, måtte gøre meget mere end det, gennemgår en seksuel og fysisk modenhedstest, modtager et lukket dørpanels godkendelse, og at skulle håndskrive et essay, der legitimerer hendes interesse for en sport, hun voksede op med at elske og er en hæfteklammer i sin familie.

For at gøre holdet i år, mandel, 17, Der er en af de få piger til at gøre Riverdale Country fodboldhold, var forpligtet af staten og hendes skole til at gennemgå disse krav, herunder “Erklæring om interesse” essay til athletic afdeling, et essay hun siger var at bevise hun sluttede holdet “af de rigtige grunde”, men også udstillet kønsbaseret diskrimination i skole atletik.

Statens lov udpeger fodbold som en panelanmeldt sport, hvilket betyder, at kvindelige atleter ikke kan deltage i sporten, medmindre deres fysiske styrke bekræftes af et panel af atletikfakultet på deres skole. Indtræden på listen betød, at Mandelsier måtte bestå konditioneringstests og specialiserede medicinske undersøgelser, herunder en “seksuel modenhedstest” kaldet Tanner-skalaen.

Disse barrierer, som Mandelcis og hendes juridiske repræsentanter opfordrer staten til at ændre sig, skaber “ekstra forhindringer” for studerende-atleter, der ønsker at spille en sport “betød” for et andet køn, siger de.

“At antyde, at en kvindelig atlet spiller en mandsdomineret sport af en eller anden grund end en ægte interesse, er uretfærdigt og seksualistisk,” sagde han. “Der var mange af mine holdkammerater, der ikke behøvede at skrive et essay for at bevise, at de elskede fodbold. Ingen af mine holdkammerater måtte tage en invasiv seksuel modenhedstest for at vise, hvor god en fodboldspiller de kan være.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to Top