Sikre korridorer for børn, der rejser til og fra skoler. Nye scanningsenheder til at fange våben, før de bringes ind i klasseværelserne. En offentlig informationskampagne, der opfordrer forældre til at holde øje med deres egne børn, og om de har våben.

Det var nogle af de forslag, der blev sendt onsdag af embedsmænd på en pressekonference som svar på skoleskydningen i Uvlade, hvor 19 grundskoleelever og to undervisere blev myrdet af en teenage-pistolmand, der havde en rifle i angrebsvåben.

Rædslen ved en anden massakre i Amerikas klasseværelser har igen antændt debat om, hvordan man holder børn i sikkerhed, mens de lærer.

Kathy Hochul annoncerede onsdag et skub for at hæve alderen for køb af visse typer skydevåben (selvom Højesteret synes at være klar til at slå ned en statslov om, hvor våben kan bæres.) Hun indsatte også statstropper til at foretage daglige check-ins på skoler resten af det akademiske år, der løber gennem slutningen af juni for mange distrikter.

Det er sandsynligt, at tragedien vil genoplive debatten om metaldetektorer i skolerne, hvor sikre campusser virkelig er, og rollen som skolens sikkerhedsagenter.

Imens, studerende i Ny York City og staten kæmper med en række højt profilerede voldelige hændelser. Inden for de sidste to måneder åbnede en mand ild mod en overfyldt metro i Sunset Park; flere skyderier har fundet sted uden for skoler, herunder en, der krævede livet for den 16-årige Angellyh Yambo; og en hvid pistolmand motiveret af racisme dræbte 10 sorte shoppere i en Buffalo-købmand.

Borgmesteren og kansler gentog deres støtte til at ansætte flere skolesikkerhedsagenter, med personale langt under tidligere år. Borgmester Eric Adams stod ved sin plan om at stoppe overførslen af ansvar over skolens sikkerhedsagenter fra politiet til uddannelsesafdelingen, et skridt, der skuffede mange fortalere, der hævder, at politiafdelingens medarbejdere ikke skulle stationeres i skolerne.

“Vi har nogle af de bedste skolesikkerhedsagenter,” sagde Adams, der tjente i årtier som politibetjent, før han blev borgmester. “De vil forblive i koordinering med politiet. Og vi vil sørge for, at vi står sammen med kansleren for at komme til de tal, vi har brug for.”

Politiets embedsmænd fremhævede et alarmerende spring i våben, der blev konfiskeret i skolerne, og steg til mere end 5,500 i år fra næsten 2,400 i 2018-2019. Tyve skydevåben blev fundet i år, op fra 5 det foregående år, ifølge politiet. Politibetjente fremlagde ikke tal for en sammenligning før pandemien, og de besvarede heller ikke et opfølgende spørgsmål om, hvorvidt der har været en stigning i scanning efter våben eller andre håndhævelsesændringer, der kan forklare det større antal.

Men hvis campusser er blevet mere voldelige, afspejles det ikke i antallet af gange, studerende blev suspenderet, hvilket er nede i år. Og en stor del af stigningen i våben, der findes, er fra smugleri, som politiafdelingen mærker som “andet”, men at embedsmænd nægtede at identificere. Sandsynligvis inkluderet i denne kategori er emner som peberspray, som kansler David Banks hævdede, at studerende bærer for at beskytte sig uden for skolerne – ikke i dem.

“De føler sig ikke trygge på gaden. De føler, at de er under tvang. Der er trusler mod dem, ” sagde Banks om byens studerende. “Og de siger til os:” Jeg prøver at beskytte mig selv, så jeg kan komme hjem.’”

Som svar på et spørgsmål fra en reporter, Adams sagde, at han ville overveje at etablere sikre passagerruter for at beskytte studerende på deres skolependler. Hans forgænger, tidligere borgmester Bill De Blasio, meddelte, at byen ville etablere 20 sådanne ruter efter en række hændelser, hvor der blev fundet våben på skolerne. Byens embedsmænd besvarede ikke spørgsmål om, hvorvidt disse passager nogensinde blev gennemført.

Banker sagde også, at han ville mødes med skolens fagforeninger og engagere sig med familier og studerende for at samle deres ideer til at holde campusser og unge i sikkerhed.

Adams bad offentligheden om at blive involveret i at holde våben ude af skolerne. Han sagde, at han ville optage beskeder til forældre, der opmuntrede dem til at lede efter våben i deres eget hjem — nikkede til en annonce, han oprettede, mens en statssenator, der blev spottet rundt.

“Jeg vil ikke prøve at se, hvad der er populært at tackle dette. Jeg vil være ærlig over for forældre, ” sagde Adams. “Du skal se, hvad dine børn laver. Og vi vil gerne have dig som en del af løsningen.”

Selv mens kansleren bagatelliserede den rolle, som metaldetektorer skulle spille, sagde han og borgmesteren, at de overvejer at vedtage nye teknologier til at opdage våben både på undergrundsbaner og i skoler. Enhver sådan plan vil sandsynligvis blive mødt med bekymring for, at enhederne bruges retfærdigt, eller at de endda fungerer som lovet.

“Intet barn ønsker at gå i skole for at blive scannet. Du har lyst til at gå i fængsel, bare for at gå til din engelskklasse,” sagde Banks. “Så vi ser på teknologi, der er meget mindre invasiv, bevarer stadig integriteten ved bare at være studerende og gå i skole. Men alligevel kan du være sikker på, at ingen går ind i en skole med et skydevåben.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to Top