Mange mennesker har et meget binært syn på kapitalismen, hvilket forringer deres mening om investering. Visse skandaler som Enrons sammenbrud i 2001 og nedfaldet fra bankkrisen, der forårsagede den store Recession, har givet folk meget negative opfattelser af virksomheder generelt. Derfor har de svært ved at se de potentielle sociale fordele ved at investere.

Dette har ændret sig i de seneste måneder, da flere mennesker begynder at udforske mulighederne for socialt ansvarlig investering. Dette kan faktisk være en uventet sølvforing af den nylige pandemi. Flere mennesker begynder at sætte pris på den positive ændring, som etiske virksomheder kan bringe til bordet.

Du kan være vidne til den pludselige interesse i socialt ansvarlig investering ved at se på indeksfonde, der specialiserer sig i disse typer finansielle aktiver. En af de største indeksfonde til bæredygtige og andre etiske aktiver gav et afkast på 10% fra juni. I mellemtiden var S & P 500 faktisk nede 1% i samme tidsperiode. Andre bæredygtige indeksfonde viser også, at socialt ansvarlige aktier og obligationer overgår resten af markedet.

Der er mange måder at være en socialt ansvarlig investor på, som endda kan omfatte penny stocks. Du kan se denne liste over penny stocks for at finde virksomheder, der har grønne forretningsmodeller.

Da interessen for bæredygtig investering fortsætter med at vokse, skal investorerne informeres mere. Her er nogle faktorer, som socialt ansvarlige investorer skal tage højde for, da de stræber efter at skabe porteføljer, der er mere repræsentative for deres værdier.

Investorer bliver nødt til at overveje mindre åbenlyse lagre af vedvarende energi med levedygtige forretningsmodeller
Vedvarende energi er naturligvis en af de største attraktioner for socialt ansvarlige investorer. Markedet for vedvarende energi forventes at nå over $ 1.5 billioner i 2025, som vil være en af de største industrier i verden. Men de fleste mennesker ved ikke meget om vedvarende energi overhovedet.

Mange investorer og offentligheden forveksler vedvarende energi med solenergi. Det er klart, solenergi er et eksempel på vedvarende energi. Men der er en masse andre vedvarende energikilder til at tage hensyn til så godt.

Socialt ansvarlige investorer bliver nødt til at erkende, at der er en boble på markedet for vedvarende energi. Antallet af solenergi virksomheder, der har poppet op i de sidste par år er vanvittigt. Desværre har mange af dem undladt at differentiere sig fra det voksende hav af konkurrenter, der fisker efter deres markedsandel.

En række af dem har også forsøgt at kyst ud af den stigende efterspørgsel efter solenergi uden at udvikle deres produkter tilstrækkeligt. Nogle solenergiproducenter har sjuskede design, der ikke lever op til forbrugernes forventninger.

Det betyder, at der er et stort set uudnyttet marked for andre typer ikke-vedvarende energi. Geotermisk og vindkraft kunne give massive energikilder i en overskuelig fremtid.

Selvfølgelig vil disse vedvarende energiselskaber nødt til at finde måder at differentiere sig og sørge for, at deres forretningsmodeller er sunde. De skal have adgang til geografiske profiler og andre ressourcer, der vil holde deres operationer kørende i de kommende år.

Virksomheder, der lever op til denne forventning, vil sandsynligvis trives. Socialt ansvarlige investorer kan stå for at få meget af dem.

Falske socialt ansvarlige virksomheder skal omhyggeligt udvindes
Som med ethvert nyt marked vil der være shysters. Markedet for socialt ansvarlige virksomheder er ingen undtagelse.

Mange virksomheder er allerede begyndt at drage fordel af den massive interesse for miljøvenlige produkter og andre etiske forretningsmodeller, som de faktisk ikke overholder. Dette kaldes ofte ” Green .ashing.”

Virksomheder, der fejlagtigt repræsenterer sig selv som socialt ansvarlige, har sandsynligvis ikke en meget succesrig fremtid. De står over for en meget stor sandsynlighed for at blive bødet af FTC for at forkert repræsentere deres brand. De står også til at miste en stor del af deres markedsandel efter kunder indser, at de faktisk ikke lever op til deres bæredygtige og etiske løfter.

Der kan være et større skift mod virksomheder med en lokaliseret distributionsstrategi
Lokalisering er en stor tendens i moderne forretning. Mange mennesker ønsker at komme bag lokale virksomheder, fordi de har en tendens til at efterlade et mindre kulstofaftryk. En del af dette skyldes, at de bruger lokale leverandører, der ikke behøver at transportere materialer lange afstande.

Selvom lokale virksomheder har en tendens til at være små virksomheder, er det muligt for større virksomheder, der handles offentligt, også at drage fordel af lokalisering. De trives måske ved at bruge regionale hubs til at oprette forbindelse til kunder i forskellige områder, så de ikke behøver at transportere produkter på tværs af statslinjer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to Top