Siden den industrielle revolution for over 150 år siden, vi har medinddrage på kul, gas og andre fossile brændstoffer til at drive alt fra pærer til biler til fabrikker. Men i det sidste årti har vores situation med at udnytte vedvarende energi og fortryde nogle af de skader, vi har gjort på planeten, været i spidsen for de fleste regeringer og industrier.

Top Vedvarende Energi Til At Investere I
Elproduktion, der ikke er afhængig af afbrænding af fossile brændstoffer til at generere elektricitet skaber et stigende antal investeringsmuligheder rundt om i verden. Men ikke alle vedvarende energi er skabt lige, med vand, vind og sol blandt de øverste kilder til vedvarende energi.

Vandkraft
Omkring 71% af jordens overflade er vand-dækket, og som sådan vand er ikke kun en af de vigtigste naturressourcer, vi har, det er en af de lettest tilgængelige. Der er dog mange lande, der er afhængige af andre lande for deres ressourcer.

Vindkraft
Vi har brugt vindkraft i århundreder, men det er først i de senere år, at vindkraft er blevet udnyttet i industriel skala. Som en af de hurtigst voksende kilder til vedvarende energi er vindkraften steget 75 gange i løbet af de sidste to årtier. Kina dominerer vindmølleindustrien med 217 gigawatt installeret kapacitet i 2018, efterfulgt af USA med 96 gigawatt og Tyskland med 59 gigawatt.

Solenergi
På trods af at knytnæve-solcellen er blevet udviklet i 1950 ‘ erne, har solenergi i kommerciel og indenlandsk skala kun fået trækkraft i det sidste årti. Og flere regeringer øger incitamenterne for husejere til at installere grid fodring solpaneler. Kina har igen den største solenergikapacitet sammenlignet med ethvert andet land, efterfulgt af USA og Japan.

Lande, Der Fører Vejen
Hvis du er seriøs om at investere i vedvarende energi, bør du overveje at investere i lande, der fører an.

Kina
På trods af at være en af de mest stærkt forurenede lande, Kina er blandt de mest prominente investorer i vedvarende energi – producerer omkring 25% af deres samlede energi fra vedvarende energikilder.

USA
Cirka 18% af den amerikanske energi kommer fra vedvarende kilder, men under præsident Trump kunne dette falde yderligere. Under hr Trump administration budgettet for vedvarende energi faldt til $ 700 millioner, sammenlignet med tidligere tal så højt som $ 2,3 milliarder

Tyskland
Tyskland er en af verdens førende inden for produktion af vedvarende energi fra solenergi. Det er værd at bemærke, at Tyskland leverer mere elektricitet end sin kul-og nukleare produktion kombineret. Og så ville være en sund tilføjelse til enhver investeringsportefølje.

Hvorfor investere i vedvarende energi nu
Vi har set en stigning i de lande og virksomheder, der investerer i vedvarende energi i de seneste år, med Vedvarende Energi, Infrastruktur aktier er steget med 80% siden 2014 sammenlignet med FTSE World/ Olie og Gas er steget med knap 20%. Selvom det er usikkert at investere i enhver form for energiinfrastruktur, hvor mange virksomheder er afhængige af regeringens finansiering for at fortsætte – i det mindste i den indledende fase – har virkningen på sektoren for fossile brændstoffer efter Covid-19-pandemien været katastrofal.

En af grundene hertil er EU ‘ s import af kul faldet med næsten to tredjedele sammen med forstyrrede forsyningskæder. Behovet for brændstof er også faldet dramatisk, da folk rejser mindre under de nuværende lukningstiltag.

Konklusion
Mens vi er stadig langt fra komplet grøn-levende, vi gør store fremskridt i retning af en jord, der trives på vedvarende energi – og så vidt investeringerne går, er det absolut en sektor værd at se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to Top