Jeg var stadig i graduate school tilbage i 2009, mens jeg var medlem af college kapitel for Amnesty International. Under et af vores møder så vi et overbevisende dokument om bloddiamantmarkedet i Afrika. Det var hjerteskærende at se, hvor mange mennesker mistede livet for bloddiamanter i tredjelandes lande.

Desværre er markedet for bloddiamanter ikke forsvundet i de senere år. Human Rights .atch drøftede for nylig den igangværende krise. De talte specifikt om de forfærdelige konsekvenser af bloddiamantmarkedet i det østlige .imbab .e, men problemet findes også på andre områder.

Den gode nyhed er, at der er alternativer til konfliktdiamanter. Enhver, der overvejer at købe en forlovelsesring, skal være opmærksom på deres andre muligheder.

Blood diamonds face grind konkurrence fra andre kilder
De fleste lande tager ikke tilstrækkelige skridt til at begrænse efterspørgslen efter bloddiamanter. Rusland havde oprindeligt et forbud mod dem, men dette forbud blev ophævet i December. Derfor er det op til forbrugerne at bekæmpe efterspørgslen efter bloddiamanter.

Par, der er ved at blive forlovet, behøver ikke at nøjes med at købe bloddiamanter. De har masser af andre muligheder at vælge imellem. Nogle af de bedste alternativer er angivet nedenfor.

Andre ædelsten
Diamanter har været de foretrukne sten til forlovelsesringe i mange år. Dette betyder dog ikke, at de er de eneste sten, der kan bruges.

Par vil have meget flere muligheder, hvis de opgiver deres tunnelsyn og indser, at andre sten lige så let kan bruges i forlovelsesringe. Smaragder, safirer og rubiner er alle populære alternativer til forlovelsesringe.

I nogle tilfælde kan disse alternative ædelstene gøre meget mere mening end en diamant. Visse ædelstene kan have følelsesmæssig betydning for nogen. En safir kan være en stor perle for en kvinde, der har en cool, tilbagelænet personlighed. Hendes mand vælger måske stenen for at minde hende om, hvor meget han elsker dette aspekt af hendes personlighed. At købe en rubin kan være en god måde at fortælle hende, at han elsker hendes brændende, lidenskabelig ånd.

En fødselssten kan også være en god mulighed. Fødselsstenen til April er diamanten. Det betyder, at ægtemænd kan vælge forskellige fødselssten til kvinder født i nogen af de andre 11 måneder af året.

Arvestykke diamanter
Alternative sten er en god mulighed for folk, der ønsker at undgå at købe bloddiamanter. Imidlertid, nogle mennesker sidder stadig fast på ideen om at få en diamant til deres forlovelsesring. Dette er også helt fint. Der er masser af muligheder for folk, der ønsker at købe diamanter uden at ty til bloddiamanter.

En mulighed er at bruge en arvestykke ring. Mange kvinder vil blive hædret for at bære en ring, der har været en del af familien, hun er ved at gifte sig med. De vil ikke skabe et marked for bloddiamanter ved hjælp af arvestykke ringe, fordi diamanten allerede er smedet. Mange af dem blev lavet før kontroversen med konfliktdiamanter startede i første omgang.

Lab-dyrkede diamanter
Markedet for diamanter er langt mere forskelligartet end det var endda 20 år siden. I gamle dage blev næsten alle diamanter ekstraheret fra diamantminer. Dette betød, at markedet for diamanter var ekstremt begrænset, hvilket lægger et stort pres på folk, der ønsker at købe forlovelsesringe. De måtte betale stejle priser og havde ikke råd til at være betyder, hvor de kom fra.

Nye videnskabelige fremskridt har ændret tingene betydeligt. I 2020 er det helt muligt at købe diamanter, der er produceret i laboratorier. En lab-dyrket diamant er et godt alternativ til en traditionel diamant på mange måder. Mange førende producenter af laboratorieoprettede diamanter har understreget den etiske overlegenhed af deres produkter sammenlignet med juvelerer, der bruger bloddiamanter. Mange store investorer har rost nogle af disse virksomheder for deres bidrag til markedet. Terry Burman, formand for bestyrelsen for Abercrombie og Fitch, roste væksten i lab gro .n diamond market.

“Det er delvis resultatet af teknologi, der gør det muligt at producere ædelstenskvalitetsdiamanter. Men forbrugerne accepterer nu, at disse laboratorieproducerede diamanter kemisk og visuelt er de samme som minerede diamanter og tjener det samme formål,” sagde Burman.

Andre producenter har talt om at bruge laboratoriedyrkede diamanter til at reducere omkostningerne, da mange mennesker kæmper for at have råd til sådanne velhavende køb i en alder, hvor lønningerne stagnerer.

Bloddiamanter er ikke den eneste mulighed
Et stigende antal mennesker bliver frataget franchisen med konfliktdiamantkrisen i .imbab .e og andre dele af verden. De ønsker ikke at bidrage til den voksende menneskelige lidelse, som disse diamanter har skabt. Heldigvis kan de undgå at bidrage til disse rædsler ved at investere i andre alternativer. Lab-dyrket diamanter, arvestykker, og andre ædelstene er en fantastisk måde at bremse blod diamant krise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to Top