Et stigende antal mennesker er interesseret i at være selvforsynende ved at producere deres egen mad. En af de drivende motiverende faktorer var et ønske om at sænke deres carbon footprints. For et par år siden rapporterede NPR, at 35% af amerikanerne voksede deres egen mad. Dette antal er faktisk steget endnu mere under pandemien.

Mens pandemien er en god grund til at være selvforsynende, bør du også overveje fordelene ved at dyrke din egen mad til miljøet. Du bør investere i at dyrke din egen mad for at sænke dit kulstofaftryk.

Vigtige måder at producere din egen mad sænker din Carbon Footprint
Flere og flere mennesker taler om deres carbon footprint og hvordan deres handlinger påvirke planeten. Dette er et stort skridt i den rigtige retning, når det kommer til at tage klimaændringer alvorligt. Du kan blive overrasket over at lære at gøre din smule fra din egen have. Hvordan hjælper dyrkning af din egen mad med at reducere dit kulstofaftryk?

Hvordan hjælper dyrkning af din egen mad med at reducere dit kulstofaftryk? Du kan finde en masse grønne måder at dyrke din egen mad på. Du kan endda overveje at dyrke egen mad, der dyrker din egen mad indendørs. Du kan finde nogle vigtige miljømæssige fordele nedenfor.

Mad Miles
Tænker du nogensinde på, hvor langt din mad har rejst, før den ender i dit køkken? Mad miles er den afstand, en bestemt mad skal rejse fra sit oprindelsessted til sit bestemmelsessted. 95% af fødevarer i Storbritannien kommer fra udlandet. Regnskove på størrelse med ti fodboldbaner skæres ned inden for få sekunder for at gøre plads til flere afgrøder. Plus, maden rejser på flyet og derefter bliver distribueret med lastbil alle tilføje op til at gøre en drastisk indvirkning på planeten. På lang sigt kan vi ikke fortsætte sådan.

Færre Pesticider
Du vil være i stand til at dyrke din egen mad uden at skulle bruge farlige pesticider samt. Dette reducerer ikke kun dit carbon footprint (da det tager energi at producere dem). Det reducerer også den skadelige virkning på miljøet. Det er også godt for dit helbred. Vi skrev tidligere, at pesticider findes i 63% af brødet i Storbritannien, så at dyrke din egen mad betyder, at du ikke behøver at forbruge dem.

Dyrk Din Egen
Men det er ikke alle undergang og dysterhed. Der er noget, du kan gøre for at hjælpe: begynd at dyrke din egen mad. Det kan hjælpe planeten, og giver dig også friske råvarer til at nyde. Måske læser du dette og er bekymret for, at du ikke har nok plads til at dyrke noget i din have. Til denne bekymring anbefalede Deborah Woodood, direktør for Premier Polytunnels, have cloches. Hun sagde, “Disse er perfekte til kunder, der ønsker at vokse i et begrænset rum, såsom terrasser, værfter, og hævede senge. De er dybest set’ mini ‘ polytunnels.”

Du kan også spare mange penge ved at dyrke mad. Hvor meget kan du spare ved at dyrke din egen mad? Et skøn viser, at du kan spare $600 om året med bare en 600 kvadratmeter have.

Hvad skal man vokse?
Når du har slået dig ned på dit rum, skal du tænke over, hvad du faktisk vil vokse. Hvis du aldrig har forsøgt noget som dette, er det bedst at starte enkelt. Deborah Woodood anbefalede: “kartofler, radiser, tomater og salatblade er lette at passe og vokser som gale i en polytunnel.”Det er bedst at starte med et par ting for at få komfortabel havearbejde, og så vokser du derfra. Det er også vigtigt at holde årstiderne i tankerne. Hvis du ikke er sikker på, hvornår du skal plante bestemte produkter, skal du kigge på denne praktiske guide.

At dyrke din egen mad er fantastisk til miljøet og dit helbred
At reducere dit carbon footprint er en af de største fordele ved at dyrke din egen mad, men det kommer med ekstra frynsegoder, også. Du vil blive overrasket over, hvor mange penge du kan spare, når du begynder at dyrke din egen mad. Det er billigere end supermarkedet og sparer ben .in penge. Endnu en sejr for dig og planeten. Plus, frisk mad smager bedre og hjælper dig med at føre en sund livsstil. Det vil opfordre dig til at lave mad mere, som du ikke ønsker din indsats vil spilde.

Det kan føles som en lille handling, men at dyrke din egen mad kan gøre en enorm ændring for miljøet. Hvad vil du gerne vokse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to Top